AMSTERDAM - Honda gaat nieuwe ontwerp- en productiemethoden gebruiken om de auto’s van de toekomst lichter te maken. Daarvoor worden honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd.

Honda komt in de toekomst met auto’s die lichter van gewicht zijn. Daarvoor wordt geïnvesteerd in productieprocessen waarmee het onder meer mogelijk wordt de carrosseriepanelen op het frame te lassen.

Het gebruik van bouten en verstevigingsmaterialen wordt daarmee gereduceerd, aldus de Japanse krant Nikkei. Zowel de productielijnen in Japan als in andere landen worden van de nieuwe techniek voorzien. De komende jaren wordt het toegepast op de kleinere modellen.

Inmiddels is een start gemaakt met de nieuwe techniek op de onlangs gepresenteerde N Box, waarbij de methode op één van de twee productielijnen voor deze auto wordt gebruikt. De N Box moet er tien procent lichter van worden en bovendien wordt er bespaard op de productiekosten.

Door de nieuwe aanpak, waardoor auto's goedkoper worden, hoopt Honda vlugger voet aan de grond te krijgen in de opkomende markten, wat op het moment één van de hoofddoelen is van Honda.