AMSTERDAM - Ook nieuwe Opel Zafira wordt geleverd als CNG, die rijdt op aardgas of biogas.

Opel voegt de Zafira Tourer CNG toe aan het leveringsprogramma. Die is voorzien van de 150 pk sterke 1,6-liter turbomotor.

Vanaf januari wordt hij geleverd voor een prijs vanaf 31.895 euro. Het nieuwe model heeft een actieradius van 530 kilometer; dat is 25 procent meer dan voorheen. Dat is vooral te danken aan de grootte van de gastank, die is gegroeid naar een capaciteit van 25 kilo; voorheen was dat vier kilo minder.

Aardgaspompen

Naast de gastank heeft de Zafira CNG nog een benzinetank van veertien liter; wat goed is voor een bereik van 150 kilometer. Dat is handig als één van de vijftig aardgaspompen die ons land rijk is, niet binnen direct bereik ligt. Uiteindelijk verbruikt de auto 4,7 kilo aardgas per 100 kilometer en dat is zes procent minder dan de vorige Zafira CNG. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 129 gr/km; tien gram minder dan voorheen.

Sinds de komst van de eerste CNG in 2001, zijn er meer dan 70.000 Opels op aardgas verkocht. Meer dan tweederde van dat aantal komt op conto van de Zafira.