AMSTERDAM - De importeur heeft duidelijkheid over het prijkaartjes van de Volvo V60 Plug-in Hybrid eraan zat te komen, maar de prijs was vooralsnog een groot vraagteken.

Nu heeft de importeur duidelijkheid over het prijskaartje van dit bijtellingskanon.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid gaat in Nederland 64.695 euro kosten. Voor dat geld krijg je een plug-in hybride met een gecombineerd vermogen van 285 pk. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor van 70 pk en een 215 pk sterke dieselmotor. De sprint naar 100 km/h kost 6,9 seconden.

Belangrijker is natuurlijk het gemiddeld verbruik. De V60 Plug-in Hybrid heeft 1,9 l/100 km nodig en - belastingtechnisch relevanter - een CO2-uitstoot van 49 g/km. Dat betekent dat eigenaars voorlopig 0 procent bijtelling hoeven te betalen.

Drie rijmodi

De V60 slaat z’n energie op in lithium-ion accu’s. De auto kent drie rijmodi: Pure, Hybrid en Power. In de Pure-mode rijdt de auto volledig elektrisch en bedraagt de actieradius 50 kilometer. In Hybrid mode is de aandrijflijn gericht zo zuinig mogelijk rijden. De actieradius is dan ongeveer 1.000 kilometer. In de Power-modus benut de V60 Plug-in Hybrid z’n maximale vermogen voor optimale prestaties.

De eigenaar kan de V60 Plug-in Hybrid opladen met een conventioneel stopcontact. Volledig opladen met 6 ampère duurt 7,5 uur, met 10 ampère wordt de laadtijd bekort tot 4,5 uur. Wie kan laden met 16 ampère, hoeft z’n V60 Plug-in slechts drie uur aan de stekker te leggen.

De V60 Plug-in Hybrid is leverbaar in de kleur Electric Silver. De standaarduitrusting omvat Volvo On Call, RTI navigatie, elektrisch verstelbare en verwarmde voorstoelen en een elektrisch bediend schuifdak. Volvo verwacht dat 80 procent van de Nederlandse exemplaren op de leasemarkt belanden.