AMSTERDAM - Infiniti beslist in januari over de definitieve vormgeving van de Etherea, die in 2014 op de markt moet komen.

Vanaf 2014 wil Infiniti meespelen in het segment van A3, 1-serie en Mercedes A-klasse. Daarvoor wordt de Etherea ontwikkeld.

Daarvan hebben we al eens een concept car gezien, zodat we weten in welke richting we moeten denken. "Op het moment liggen er drie ontwerpvoorstellen," vertelt ons de Nederlandse woordvoerder van Infiniti. “In januari wordt besloten welke het wordt.”

Etherea was de naam van de concept car die is getoond aan het begin van dit jaar. De naam van het productiemodel ligt nog niet vast. Wel is al zeker dat de auto wordt gebouwd op de zelfde basis als de Mercedes-Benz A-klasse, die volgend jaar verschijnt.

Overlapping

Het motorenaanbod is nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat die voor een groot deel overlapt met dat van de nieuwe A. Verder probeert Infiniti nog een hybride-aandrijflijn in het productiemodel van de Etherea te krijgen, dat kan de zelfde zijn als uit de Infiniti M maar er kan ook een 2,5-liter motor met supercharger worden gebruikt.

"Die hybride zou een concurrent kunnen zijn van de Audi S3," vertelt de woordvoerder van Infiniti. "We willen natuurlijk wat vastere voet aan de grond krijgen in Europa, maar streven niet de verkoopaantallen van Audi of BMW na. We willen een nichespeler blijven en zoeken een publiek dat vooral is geïnteresseerd in rijdynamiek. Carlos Ghosn, de baas van Renault-Nissan heeft gezegd dat Infiniti in Europa tien procent van het luxesegment in handen wil hebben."