AMSTERDAM - Renault verraste in 2008 vriend en vijand met de zeer fraaie Laguna Coupé. Bijna tijdloos is het model, maar toch wijzigt Renault de Coupé voor modeljaar 2012 lichtjes. Ook is er nu een extra schone dieselmotor beschikbaar.

Op de autoshow in Bologna trekt Renault het doek af van deze strakgetrokken Laguna Coupé. Qua lijnvoering kon de coupé nog prima mee, maar om het front wat te moderniseren voegt Renault LED dagrijverichting toe.

Ook zijn er nieuwe 17” lichtmetalen te bestellen en is de metallic lak Blanc Nacré, waarin de speciale editie Monaco GP gespoten werd, nu ook verkrijgbaar op andere uitvoeringen. Binnenin is een dashboard met siernaden voortaan standaard en zijn er vanaf het instapniveau combinaties van lederen en stoffen bekledingen te bestellen.

Wijziging

Motorisch verandert er eveneens het één en ander bij de modeljaar wijziging. Bij de benzinemotoren komt de dikke 3,5-liter V6 te vervallen, benzinerijders kunnen voortaan alleen nog kiezen voor een 2,0-liter viercilinder turbomotor, met 170 of 205 pk.

Ook bij de diesels dunt het gamma aardig uit, de 3,0-liter V6 dCi en de sterkste viercilinder diesels komen te vervallen. Daarmee blijft alleen de 150 pk sterke 2,0-liter dCi over, maar die is wel schoner gemaakt.

Dankzij een start/stop-systeem en Energy Smart Management, dat de dynamo bijlaadt met remenergie en ontlast bij accelereren, daalt de CO2 uitstoot naar 118 gram per kilometer.
Modeljaar 2012 van de Laguna Coupé wordt vanaf april 2012 leverbaar.

Renault maakt nog geen prijzen bekend, daarvoor zullen we nog even geduld moeten hebben tot 1 februari 2012.