AMSTERDAM - Al tijden gonzen in de pers de geruchten over BMW’s eerste M-model met diesel. Nu lijkt ook BMW niet meer om de komst van zo’n diesel-M heen te draaien.

BMW heeft namelijk een officiële video vrijgegeven met als titel: ‘A new chapter powered by M. Step 1’ (vrij vertaald: een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BMW M, stap 1). 

Daarin zien we een X6 rondrijden en na 35 seconden verschijnt een onscherp gemaakte typeaanduiding in beeld. Met een beetje goede wil lezen we daar ‘X6 M 50d’.

De M-dieselmotor is volgens de geruchtenmachine een zescilinder met twee turbo’s. Het vermogen zou 380 pk zijn, over het (ongetwijfeld torenhoge) maximumkoppel zijn nog geen cijfers bekend. xDrive-vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat behoren tot de standaarduitrusting.

Genève

Een introductie op de Autosalon van Genève ligt voor de hand. De NAIAS in Detroit is weliswaar al in januari, maar Amerikanen zijn bepaald niet happig op diesels. In Genève zou volgens AutoBild ook een 5-serie M 50d staan.

Een woordvoerder van de Nederlandse importeur meldt ons echter dat er nog niets over M-diesels vanuit het hoofdkantoor bevestigd is.