AMSTERDAM - Opel heeft het Astra-programma aangevuld met de sportieve driedeurs GTC. Dat is een kolfje naar de hand van Steinmetz, dat al jarenlang Opels verfraait. Dit is het resultaat.

Het publiek met een warm kloppend Opelhart weet al jaren de weg naar Steinmetz te vinden. Kopers van een Astra GTC kunnen daar terecht voor uitgebreide reeks accessoires.

Zo is er de zwarte Steinmetz-grille die de Astra volgens de makers een beter ‘overtaking image’ geeft en een indrukwekkende voorspoiler. Verder is er een achterspoiler en een speciale demper op de uitlaat, die zorgt voor een fraai sonoor geluid.

De verlagingset zorgt voor een lager zwaartepunt en minder rol van de carrosserie. De set is speciaal ontwikkeld om het Flex Ride-systeem en is gekoppeld aan de speciale Watts-ophanging van de Astra. De Steinmetz-Astra wordt er drie centimeter lager van.

Middenklasser

Verder monteert de tuner 19-inch wielen op de middenklasser; het ontwerp daarvan zorgt ook voor de juiste koeling van de remmen. De carrosserie wordt afgemaakt met zilverkleurige striping en opzetstukken voor de deurgrepen en spiegelkappen in roestvrijstaal.

Verder kan in het interieur de verlichting in een kleur naar keuze worden gezet en zijn er zaken als speciale vloermatten en instaplijsten. Tot slot is er een bumperbescherming voor bij de achterklep.