AMSTERDAM - Hebben we net de nieuwe sportwagens van Toyota en Subaru, nu komt ook Mazda met de opvolger van de MX-5. Tenminste, alleen wat nieuwe informatie over de auto.

Het Britse Autocar meldt dat we de nodige elementen uit de SkyActiv-technologie gaan aantreffen in de nieuwe MX-5. Onder de kap komt waarschijnlijk een viercilinder turbomotor te liggen, met een inhoud van 1,3-liter.

Daarbij wordt geclaimd dat de krachtbron uitgerust is met de laatste snufjes, waaronder een geavanceerd uitlaatsysteem en nieuwe versnellingsbakken, zowel een handbak als een automatisch bediende.

De meest opvallende uitspraak betreft het gewicht, dat volgens een insider bij Mazda enorm omlaag moet worden door de ontwerpers van de auto: de huidige MX-5 weegt 1075 kilo, het doel is om het volgende model nog maar 800 te laten wegen. Dat is zelfs minder dan de originele MX-5 uit 1989, die 955 kilo aantikte op de weegschaal.

Door vooral mechanische onderdelen lichter te maken, hoopt Mazda van de vierde generatie een extreme lichtgewicht sportwagen te maken, die op het gebied van design ook nog een stuk slanker moet worden. We verwachten de auto in 2014 op de markt.