AMSTERDAM - Eindelijk weer eens goed nieuws voor de liefhebbers van betaalbare, sportieve Honda’s: technici van het merk hebben de komst van een nieuwe Civic Type-R bevestigd.

Dat deden ze tegenover het Engelse Autocar. Manabu Nishimae, CEO van Honda Europe, zei hierover: “Honda-klanten zien graag sportieve versies van onze auto’s. Op dit moment kunnen we die niet meteen brengen, maar we werken aan zo’n auto voor de toekomst.”

Over de techniek van de volgende Civic Type-R verschillen de meningen. Volgens eerdere berichten zou Honda in de toekomst bij snelle modellen turbotechniek gaan gebruiken, maar Autocar meldt nu dat de volgende generatie Civic Type-R gewoon weer een hoogtoerige viercilinder onder de kap krijgt.

Daarmee zou de Type-R de enige hot hatch in het C-segment met atmosferische motor worden. Verdere veranderingen zijn andere bumpers, Recaro-stoelen, andere wielen en een bodykit. Uiteraard wordt het onderstel dan ook een stuk harder.

Volgens bronnen binnen Honda zouden zelfs van meer modellen in de huidige line-up Type-R versies kunnen komen. Hierbij noemden ze geen namen, maar in het verleden was er bijvoorbeeld ook een Accord Type-R (foto 3). De Civic Type-R wordt in ieder geval verwacht in 2013.