AMSTERDAM - Het gaat Chevrolet in Amerika niet lukken om dit jaar 10.000 Volts aan de man te brengen. Ook het onderzoek over mogelijk brandgevaar van het accupakket, is nog bezig en kan de verkopen schaden.

Chevrolet had het plan om dit jaar 10.000 exemplaren van de Volt te verkopen. Naar het zich laat aanzien komt het merk daarvoor 3.800 exemplaren te kort.

Dat weet persbureau Bloomberg te melden. Volgend jaar wordt de productie van de plug in-hybride opgevoerd naar 60.000 stuks. Daarvan zijn er 45.000 bedoeld voor de thuismarkt, de overige 15.000 gaat naar het buitenland.

Het onderzoek van de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) naar aanleiding van het mogelijke brandgevaar in de accu’s van de Volt is nog steeds bezig. Drie weken na een botsproef van het veiligheidsinstituut brandde het wrak van een Volt uit omdat de batterij niet was verwijderd.

Vervangende auto

Voor Volt-eigenaren in Amerika die bang zijn voor veiligheidsproblemen biedt Chevrolet een vervangende auto tot het onderzoek is afgesloten. Tot dusver hebben 33 bezitters zich voor die regeling aangemeld. Dan Akerson, de allerhoogste bij GM heeft verder in een interview gezegd dat auto’s kunnen worden teruggekocht van mensen die ongerust zijn.

Toch is het Voltvolk zeer tevreden met hun auto. In het tevredenheidsonderzoek van Consumer Reports komt de Volt met een score van 93 procent als winnaar uit de bus. De plug in-hybride laat daarmee de Dodge Challenger en de Porsche 911 achter zich, die beide 91 procent scoren.