AMSTERDAM - Lange tijd leek het er op dat Ford het eerste merk zou worden met een wegenbelastingvrije C-segmenter met dieselmotor, maar nu is Renault er ineens met een wegenbelastingvrije Mégane.

Het Franse merk heeft meteen ook de Nederlandse prijzen bekendgemaakt.

De wegenbelastingvrije versie is de Mégane Energy dCi 110 Start&Stop Eco2. Het gemiddeld verbruik van 3,6 liter per 100 kilometer betekent een CO2-uitstoot van 95 g/km.

Dat garandeert een wegenbelastingvrije status. Leaserijders die deze Mégane voor 1 juli 2012 registreren, profiteren van 14procent bijtelling.

Expression

Het vermogen van de Energy diesel is 110 pk en het maximumkoppel is 260 Nm. De Mégane Energy dCi 110 Stop & Start Eco2 onderscheidt zich van de andere Méganes door een stop-startsysteem, een lagedruk EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en een regeneratief remsysteem. Bovendien zijn de oliepomp en het inlaatsysteem aangepast.

Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Expression, Série Limitée Bose en GT-Line. De wegenbelastingvrije status geldt voor alle carrosserievarianten.

De vijfdeurs hatchback is er vanaf 22.790 euro, de coupéversie verwisselt voor 23.290 euro van eigenaar. De Mégane Energy dCi 110 Start&Stop Eco2 Estate ten slotte is er voor 23.790 euro. Bestellen kan per direct.