AMSTERDAM - Skoda plant voor over twee à drie jaar een crossover die in het programma boven de Yeti komt. Waarschijnlijk wordt die afgeleid van een nieuw model dat Volkswagen alleen uitbrengt op de Amerikaanse markt.

Volkswagen heeft de wens om flink te groeien op de Amerikaanse markt. Daarvoor wordt een aantal modellen speciaal voor die regio ontwikkeld.

Eén van die modellen is een crossover met drie zitrijen, die het midden houdt tussen een SUV en een mpv. Het model wordt in het programma geplaatst tussen de Tiguan en de Touareg.

Het wordt de vervanger van de Routan, die niets meer of minder is dan een omgemerkte Chrysler Voyager.

Yeti+

In Europa heeft Skoda voor over twee of drie jaar de Yeti+ aangekondigd. Dat is de werktitel van een SUV-achtige die duidelijk boven de Yeti in het programma moet komen. De verwachting is dat die Skoda de zelfde basis heeft als de Amerikaanse VW en dus zeker zeven zitplaatsen krijgt.

De Yeti+ is de achtste modellijn van Skoda. Eerst is het nog de beurt aan de Rapid, die we volgend jaar verwachten, daarna volgt de grote crossover.

Verdere details over die auto zijn nog niet bekend. De woordvoerster van Skoda kan ook nog niet vertellen op welk platform de nieuwe grote Skoda wordt gebouwd.