AMSTERDAM - We hadden al wat vage schetsen gezien van de Advanced Tourer Concept, maar op de beursvloer in Tokio is het studiemodel dan echt te bewonderen.

De ATC is een voorbode van een stationwagon in het C-segment en heeft uiteraard hypermoderne techniek aan boord.

In schril contrast met de wat conservatief vormgegeven Impreza die we eerder vandaag lieten zien, staat deze Advanced Tourer Concept. Toch beweert Subaru dat dit een voorbode is van een  stationwagon in het C-segment, die het merk op termijn wil uitbrengen.

Vooralsnog hangt er dankzij de naar alle kanten openende deuren en het minimalistische interieur een hoog conceptsfeertje aan de ATC, maar als de productieversie hier maar een beetje op lijkt is het een frisse verschijning.

Zoals reeds bekend wordt de ATC van de nodige kracht voorzien door een 1,6-liter viercilinder boxermotor met directe injectie en een turbo. Die wordt nog eens bijgestaan door een elektromotor, de ATC is een hybride.

Automaat

Om de krachten op de wielen te krijgen is het geheel gekoppeld aan een CVT-automaat die de kracht, geheel in Subaru-traditie, naar alle vier de wielen stuurt. Ook is de Concept voorzien van allerlei veiligheidsverhogende systemen, waaronder het EyeSight-systeem.