AMSTERDAM - Eindelijk weten we hoe de Toyota GT 86 en Subaru BRZ er definitief uitzien. Van die laatste staat ook de raceversie al te trappelen: maak kennis met de BRZ GT300 voor het Japanse Super GT-kampioenschap.

Heel leuk hoor, 200 pk in een sportcoupé. Maar echte Japanse scheurneuzen kunnen zich komend jaar uitleven in de de GT300-versie van de Subaru BRZ.

Deze racewagen is uiteraard voorzien van een wide body kit, compleet met flinke spoilers voor en achter. Afgezien van de kenmerkende lampen voor en achter, en de algemene vorm van de auto, is er weinig meer van de straatauto te herkennen.

Onder de kap vinden we nog steeds een 2.0-liter boxer met vier cilinders. Subaru is zo trots op die motor, dat ze het letterlijk met trots op het motorkap vermelden. Wel is het waarschijnlijk dat Subaru dit exemplaar met een turbo uitrust.

Zodoende produceert de krachtbron 300 pk, het vereiste aantal om deel te mogen doen in de GT300-klasse van de Super GT-kampioenschap. De STI-versie van de productieauto krijgt overigens ook de beschikking over een vermogen in de buurt van 300 pk.