AMSTERDAM - Naast de spectaculaire BRZ heeft Subaru nog een wereldprimeur op de Tokyo Motor Show, een geheel nieuwe Impreza. Wellicht niet zo spannend, maar uiteraard wel weer op alle vlakken beter dan z’n voorganger.

De nieuwe Impreza komt er zowel als vijfdeurs hatchback, Sport genaamd, en als vierdeurs sedan, die G4 in de typeaanduiding krijgt.

In beide gevallen is de wielbasis met 25 mm vergroot, wat de nodige extra interieurruimte oplevert. Binnenin heeft Subaru z’n best gedaan om een hoogwaardig sfeertje te creëren, door gebruik van verbeterde materialen.

Over de motorisering laat Subaru nog wat onduidelijkheid. Er komt een 1,6-liter viercilinder boxermotor en een 2,0-liter grote variant, maar vermogens en verbruikscijfers blijven nog even geheim. Wel wil het merk alvast vertellen dat het vermogen is gestegen en het verbruik gedaald.

Ook is er een nieuwe CVT automaat, die gekoppeld wordt aan een start/stop systeem. Natuurlijk zien we het beroemde Symmetrical AWD vierwielaandrijvingsysteem weer terug op de nieuwe Impreza.

Op het gebied van veiligheid geeft Subaru hoog op over het standaard aanwezige VDC en het EyeSight systeem. Dat systeem houdt de weg voor de auto in de gaten en kan indien nodig ook ingrijpen, mocht de bestuurder niet op obstakels reageren.

Wanneer we de nieuwe Impreza in Europa op de weg zien is nog niet helemaal duidelijk, maar lang zal het niet meer duren. In Japan wordt de niewe Impreza namelijk al op 20 december in de showrooms verwacht.