AMSTERDAM - Op de Tokyo Motor Show presenteert Audi deze speciale A1, de Samurai Blue, vernoemd naar de nationale voetbalploeg van Japan.

Deze one-off gaat als basis dienen voor een gelimiteerde uitgave die volgend jaar uitkomt. De showauto zelf gaat onder de hamer voor het goede doel.

Om te vieren dat het goed gaat met de voetbalsport in Japan, presenteert Audi deze unieke A1 die z’n naam en kleurstelling ontleent aan de nationale voetbalploegen.

Bij de mannen is Japan namelijk kampioen van Azië, de vrouwen werden dit jaar in Duitsland zelfs wereldkampioen. Reden genoeg voor een feestelijke A1, zo redeneert Audi.

De Audi A1 Samurai Blue is gespoten in blauw en wit, de kleuren van het nationale voetbalelftal. Ook de naam is een verwijzing naar de voetbalsport, aangezien de voetballers van de nationale ploeg de bijnaam “Blue Samurai” dragen.

De rode accenten op de koets verwijzen naar het rood in de vlag van Japan, waar ook de eveneens roodgekleurde 18 inch wielen naar hinten. Binnenin is de overheersende kleur zwart, maar het interieur wordt opgefleurd door blauwe accenten, bijvoorbeeld in de stiksels, en afwijkend gekleurde luchtroosters.

Motorisch is de A1 Samurai Blue voorzien van de bekende, 122 pk sterke 1.4 TFSI motor.
Deze showauto zal verkocht worden als unieke uitgave en een deel van de opbrengst zal naar het goede doel gaan. Volgend jaar komt er nog een gelimiteerde uitgave van de A1, die qua design zal lijken op deze Samurai Blue.