AMSTERDAM - Vladimir Antonov is vrijgelaten op borgtocht uit een Engelse gevangenis. Er zijn aandelen, veertien auto’s en een huis in beslag genomen.

Vladimir Anotnov is weer vrijgelaten uit zijn Engelse cel waar hij sinds vorige week donderdag verbleef. In Letland was een internationaal opsporingsbevel naar hem uitgevaardigd.

Op de balans van zijn banken Snoras en Krajbanka zijn honderden miljoenen zoek. Dat was reden voor de Letse overheid om hem te verdenken van verduistering en witwaspraktijken. Uiteindelijk is zijn Snoras bank al failliet verklaard.

Onschuldig

Antonov en zijn zakenpartner Baranauskas pleiten dat zij onschuldig zijn en omdat de mannen niet als vluchtgevaarlijk worden beschouwd, zijn beiden weer vrijgelaten. De twee mannen worden op het moment beschuldigd van het verduisteren van 254 miljoen euro.

Voorlopig zijn de aandelen van Antonov bevroren. Verder zijn veertien auto’s in beslag genomen die een waarde van een miljoen euro vertegenwoordigen. Ook is het huis van Antonov in het in Letse Jurmala, een kustplaats vlakbij de hoofdstad Riga, in beslag genomen. Antonov woont in Notting Hill, een wijk in Londen.