AMSTERDAM - We hebben een primeur te pakken: de prijzen van de Mini Goodwood.

Deze in samenwerking met Rolls-Royce gemaakte super-Mini is zeer exclusief, helaas ook op het gebied van z’n prijskaartje.

De Mini Goodwood kost met handbak minimaal 54.000 euro. Met zestrapsautomaat komt de prijs op 56.905 euro. Je hebt dan wel een unieke Mini met Rolls-Royce Cornsilk leder, Diamond Black metallic lak, Cashmere hemelbekleding en zwarte klokken met Rolls-Royce typografie. Mini bouwt duizend exemplaren.

Turbomotor

Mini Nederland zou oorspronkelijk tien exemplaren krijgen, maar die waren bij de onthulling van de auto al verkocht. Zodoende heeft Mini Nederland het aantal Goodwoods voor ons land verdubbeld naar twintig.

De Goodwood heeft dezelfde motor als de Cooper S, een 1,6-liter turbomotor met 184 pk. Ook de Goodwood voldoet aan de eisen voor 20% bijtelling.

De standaarduitrusting omvat verder keyless go, parkeersensoren, xenon koplampen, een navigatiesysteem met Mini Connected en een Harmann Kardon audio-installatie met tien luidsprekers. De optielijst –normaliter ellenlang bij Mini’s- omvat slechts één item dat nog eens zonder meerprijs te bestellen is ook: donkergetint glas voor de achterruit en achterzijruiten.

Modeljaarwijzigingen

Ook bij de minder elitaire Mini’s is er nieuws: vanaf 2012 zijn de auto’s van het merk niet meer leverbaar met asbakken. Door toevoeging van een start-stopsysteem aan de standaarduitrusting, daalt ook de CO2-uitstoot van diverse versies. Dat heeft weer diverse prijsdalingen tot gevolg.

De Mini Cooper is er voortaan vanaf 20.995 euro. Voor dat geld kun je ook een Mini One Clubman kopen. De Mini Cabrio kost nu minimaal 22.995 euro en de Coupé is er voortaan vanaf 23.995 euro. De Countryman ten slotte kan voor minimaal 23.995 euro mee.