AMSTERDAM - Subaru laat op de Tokyo Motor Show de BRZ productieversie zien. De auto doet weinig moeite om z'n gelijkenissen met de Toyota GT 86 te verbergen.

De technische details zullen de trouwe lezers van deze site bekend voorkomen. De BRZ heeft de beschikking over een 2,0-liter boxermotor.

Het atmosferische blok is goed voor een vermogen van 200 pk en 205 Nm koppel. De aandrijving geschiedt op de achterwielen. Schakelen gaat met de hand via een zesbak of een zestraps automaat met flippers achter het stuur.

De BRZ is ook weer 4,24 meter lang en 1,78 meter breed. Met z'n hoogte van 1,30 meter is-ie wel een hele centimeter hoger dan z'n Toyota-broer.

Uiterlijk

De uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de Toyota GT 86 blijven beperkt tot een andere voorbumper, ander lichtmetaal en aangepaste wielkasten. De Subaru-ontwerpers hebben ook de gelegenheid gekregen om de achterlichten een ander design mee te geven.

Op de LA Auto Show liet Subaru de BRZ STI Concept zien. Die auto heeft naar verluidt een 300 pk sterke boxermotor onder de kap. Van uitstel komt in dit geval geen afstel: we verwachten in de niet al te verre toekomst zeker ook zo'n extra potente versie van Subaru. Of die dan ook weer naar Nederland komt, is weer een ander verhaal.