AMSTERDAM - De komst van een nieuwe 1-serie werkt natuurlijk als een rode lap op de jongens en meisjes van AC Schnitzer. Precies voor de Essen Motor Show heeft het Duitse bedrijf z’n creatie af.

AC Schnitzer richt zich in de eerste instantie op de dieselversies. Bij de 118d tilt de Duitse tuner het vermogen van 143 pk naar 177 pk. In de 120d stijgt het vermogen van 177 naar 210 pk. Het oog wil ook wat, dus AC Schnitzer kan de motor ook optisch tunen.

Naast de motortuning biedt AC Schnitzer ook een andere set veren aan. Het aerodynamisch pakket bestaat uit een voorspoiler, een dakspoiler achter en een aangepaste skirt aan de achterzijde.

Een uitlaatsierstuk maakt de achterzijde af. De Duitse tuner biedt diverse lichtmetalen wielen aan, met diameters van 18 en 19 inch.

Sportstuur

Binnenin heeft de AC Schnitzer 1-serie een speciaal sportstuur, een versnellingspookknop van aluminium of leder, een aluminium iDrive-controller, een aluminium handgreep voor de handrem, aluminium pedalen en speciale vloermatten.

Behalve de 1-serie F20 laat AC Schnitzer in Essen ook z’n 400 pk sterke versie van de 1-serie M Coupé zien. De persdag van de Essen Motor Show vindt aanstaande vrijdag plaats.