AMSTERDAM - Met de low budget modellen van dochtermerk Dacia doet Renault goede zaken, en dat smaakt naar meer.

Volgens een Franse krant denken de Fransen, samen met alliantiepartner Nissan, aan een extreem goedkope auto met een prijskaartje van zo’n €2.500.

De Franse krant La Tribune meldt op basis van anonieme bronnen binnen Renault dat het merk nadenkt over een extreem goedkope auto voor opkomende markten. 

Sinds de introductie van de Tata Nano is de ontwikkeling van supergoedkope auto's voor opkomende markten voor meerdere merken een denkbare optie. Toch zou in het geval van de aanstaande Renault-Nissan creatie ook een marktintroductie in Europa op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Sandero

Het nog nader uit te werken project zou onder supervisie van Gerard Detourbet komen te staan. Detourbet gaf eveneens leiding aan de divisie die onder meer de Dacia’s Logan en Sandero ontwikkelde.

De low-budget modellen van Renault doen het momenteel erg goed. Wereldwijd nemen de instapmodellen ongeveer 25procent van de verkopen voor hun rekening. Grappig genoeg staat thuisland Frankrijk prominent in de top vijf van de beste markten voor de instapauto’s van Renault.