AMSTERDAM - Bij de nieuwe ronde crashtests van EuroNCAP gingen er twee Chinezen tegen de muur, met positieve resultaten.

In de nieuwste ronde crashtests van EuroNCAp figureerden twee auto’s van Chinese makelij, de Geely Emgrand EC7 en de MG6. Beide behaalden een score van vier sterren, waarmee ze op gelijke voet staan met de eveneens geteste Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee en zelf de Jaguar XF.

Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van EuroNCAP noemde het resultaat "Een mijlpaal. Het is duidelijk dat Chinese fabrikanten snel leren van hun eerdere ervaringen. Zelfs met de aankomende verscherping van de eisen lijkt een score van vijf sterren binnen bereik."

De laatste auto die bij deze ronde crashtests vier sterren scoorde is de elektrische Renault Fluence. Daarmee blijft de elektrische sedan achter bij de verwachtingen, aangezien men inzette op de volle vijf sterren, die de Opel Ampera en Nissan Leaf wel wisten te halen.

Vijf sterren

Naast de bovengenoemde kandidaten werd er aan acht andere deelnemende auto’s de maximale score van vijf sterren toegekend. De Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-klasse en C-klasse Coupé, Range Rover Evoque, Subaru XV en de Volkswagens Beetle en Up! scoorden allemaal maximaal.

Opvallend was verder dat de Subaru XV en Volkswagen Beetle allebei een score van 90 procent voor de bescherming van kinderen behaalden, aangezien dit nog niet eerder voor kwam. Op dit onderdeel scoorde de Jeep Grand Cherokee met 69 procent juist teleurstellend.