AMSTERDAM - De 'One Ford Strategy' heeft er weer een nieuwe exponent bij. De Escape, die debuteert op de LA Auto Show, komt namelijk in Europa op de markt als vervanger van de Kuga.

Wie het lijnenspel van de Escape bekend voorkomt, heeft het bij het juiste eind. Ford liet de Escape op de NAIAS in Detroit namelijk als concept-car debuteren.

Toen heette hij nog Vertrek. Ford meldt trots dat de nieuwe Escape zuiniger is dan z'n concurrenten en dat de SUV talrijke accessoires biedt die de andere merken niet kunnen leveren in het segment.

De Escape is 100 millimeter langer dan de huidige Kuga. Die extra millimeters komen vooral ten goede aan de wielbasis. Dit is niet zonder reden: Ford geeft toe dat klanten de binnenruimte van de Kuga als een nadeel van de auto beschouwden.

Motorengamma

Het Amerikaanse motorengamma van de Escape bestaat uit de 1,6- en 2,0-liter Ecoboost viercilinders en als topper de 2,5-liter vijfcilinder turbomotor.

Die vijfcilinder is bij ons vanwege de hoge uitstoot niet meer leverbaar in Fords, maar wij krijgen als wisselgeld wel de optie van diesels. De Escape heeft een door Ford nieuw ontwikkeld vierwielaandrijvingssysteem.

De Ford Escape is te zien op de LA Auto Show, die vandaag z'n deuren voor de pers opent. In de loop van 2012 komt de auto ook naar Europa.