AMSTERDAM - De nieuwe samenwerking tussen Mercedes en Renault moet gaan zorgen voor een nieuwe limousine van Renault.

Renault is op het moment opvallend afwezig in het hoge segment. De Vel Satis is al weer een tijdje geschrapt en de oude Espace probeert het hoofd boven water te houden tegen concurrentie als de Peugeot 5008, Ford Galaxy en de Citroën C4 Grand Picasso. De komende jaren gaat Renault weer aan de slag met auto’s in de hogere klasse.

Uit de samenwerking met Mercedes moet een nieuwe grote sedan voortvloeien. Dat meldt Renault-baas Carlos Tavares in een interview in de Franse media.

Dat moet een klassieke ‘three box’-sedan worden die over de gehele wereld wordt verkocht. “Met een platform van Mercedes en een carrosserie met Franse elegantie, zetten we een geloofwaardige auto neer. Over uiterlijk drie jaar moet het zo ver zijn.”

Opvolger

Voor die tijd maken we nog kennis met de opvolger van de Espace. Die auto was al in ontwikkeling maar die werd stopgezet door de kredietcrisis. In Parijs hadden grote auto’s even geen prioriteit. Inmiddels staat het design van de opvolger van de Espace ‘op het punt goedgekeurd te worden’. Een precies tijdsschema geeft Tavares niet, maar hij belooft wel ‘een complete breuk met wat je al kent’.