AMSTERDAM - Ondanks dat de fabriek in Trollhättan al een tijd stilligt, werd in Mexico nog steeds de Saab 9-4X geproduceerd. De productie daarvan ligt ook stil.

De Saab 9-4X is een direct zustermodel van de Cadillac SRX en werd sinds enige tijd in de GM-fabriek in Ramos Arizpe geproduceerd. De Zweedse radio meldt vandaag dat ook de productie van die laatste Saab tot stilstand is gekomen.

De Nederlandse woordvoerder van Saab nuanceert dat. "De productie ligt al stil sinds de reorganisatie is begonnen. De start voor de auto's voor de Europese markt is er zelfs nog niet geweest."

Bij de Zweedse radio vertelt Gunilla Gustavs, de Zweedse woordvoerster van het merk: ''De productiestop is een gevolg van de liquiditeitsproblemen van Saab. We kunnen geen kant-en-klare auto’s meer betalen.''

Korte termijn

Ze kan niet melden wanneer de productie van de SUV weer op gang komt. De Nederlandse woordvoerder sluit zich daarbij aan. "Dat gebeurt in elk geval niet op korte termijn."

In Nederland wordt met smart gewacht op de komst van de 9-4X, die met twee verschillende benzine V6’en te koop komt. De prijslijst is al in april bekendgemaakt en begint bij 74.995 euro.