AMSTERDAM - Mooi nieuws voor de liefhebbers van sportieve Opels. De nieuwe baas Karl-Friedrich Stracke kan zich de komst van een nieuwe Manta ‘goed voorstellen’. Ook is er hoop op een nieuwe Opel GT.

De nieuwe Opel-chef Karl Friedrich Stracke onderkent in een interview met het Duitse Tagesspiegel het belang van sportieve Opels.

Hij geeft aan zelf een Manta te hebben gehad en vindt dat dergelijke sportieve modellen en de activiteiten van Opel in de autosport hebben gezorgd voor een grote schare fans en emotie rond het merk.

''Ik kan me een soortgelijke auto als een Manta, maar dan met moderne techniek en een nieuw design, goed voorstellen. Ook met de autosport moeten we ons weer meer gaan bemoeien.''

Het meest sportieve model van Opel was tot voor kort de GT, die niets meer of minder was dan een omgebadgede Saturn Sky uit Amerika. Die auto is inmiddels geschrapt uit het portfolio. Dat lijkt geen goed begin om Opel weer als ‘sportief’ op de kaart te krijgen.

''Een echte Opel GT, die lijkt op onze klassieker uit 1968, kan ik me in de toekomst daarentegen goed voorstellen'', zegt Stracke. Er gloort dus hoop voor de liefhebbers van sportieve Opels.