AMSTERDAM - In Amerika kennen de nieuwe Subaru Impreza al weer een paar maanden. Over de komst van het nieuwe model in Europa is echter nog maar weinig bekend.

Toch komt hij steeds dichter bij.

In de VS is de nieuwe generatie Subaru Impreza al getoond in de sedan- en hatchbackgedaante. Voor de Europese markt is nog niet bekend wanneer het nieuwe model komt.

Evenmin kan de importeur vertellen welke carrosserievarianten worden gevoerd. Het moet vreemd lopen wil deze hatchback in de Sport-uitvoering niet ook op de Nederlandse markt komen.

Rolweerstand

In elk geval is de nieuwe Impreza voorzien van de nieuwe boxermotor die als 1,6- en 2,0-liter worden geleverd. Ook wordt er gesproken over een verbeterde CVT-automaat. Verder meldt Subaru over hun nieuwe C-segment auto dat er gewicht is gereduceerd en dat er verbeterde aerodynamica is. Ook de rolweerstand van de auto is verminderd. Dit alles moet resulteren in een lager brandstofverbruik.

De vijfdeurs heeft een lengte van 4,41 meter, is 1,74 meter breed en 1,46 meter hoog. Dat betekent dat het nieuwe model niet in formaat is toegenomen. Deze Subaru Impreza Sport wordt volgende maand voor het eerst getoond op de Tokyo Motor Show.