AMSTERDAM - De Nissan GT-R heeft zijn jaarlijkse update gehad. Het belangrijkste nieuws is dat hij er weer twintig pk bij krijgt. Ook het verbruik gaat (op papier) iets omlaag.

Vanaf januari van het volgend jaar staat hij in de showroom.

Nissan stelt de modeljaar 2012-versie van de GT-R voor. Ooit begon de sportwagen met een vermogen van 485 pk, de huidige versie heeft er 530 en vanaf volgend jaar is dat 550 pk. Het koppel stijgt van 612 naar 632 Nm. Het gemiddelde brandstofverbruik daalt volgens de folder van 12,0 naar 11,8 liter op 100 km.

Verder is de GT-R op talloze details fijngeslepen. Neem bijvoorbeeld de transmissie waarvoor Nissan een verfijnder gevoel en een stillere overgang van de versnellingen noteert. Om de besturing te verbeteren zijn aan de achterzijde van het motorcompartiment verstevigingen aangebracht en keramische remschijven zijn voor de Premium Edition en de Egoist-uitvoering voortaan een standaard fabrieksoptie.

‘For Track Pack’

Verder is het ‘For Track Pack’, dat tot op heden alleen in de rechtsgestuurde versies te koop was, ook voor de linksgestuurde markten verkrijgbaar. Daarbij is de afstelling van de ophanging anders, zijn er Spec V-wielen en een speciale voorspoiler met een koolstofvezel air duct. Om gewicht te besparen is dit een tweezitter geworden en de voorstoelen zijn bekleed met leder van een type dat extra grip geeft in scherpe bochten.

In het interieur is gekozen voor blauwe verlichting binnenin de snelheidsmeter omdat dit past bij het display dat de gekozen versnelling aangeeft. Ook mooi: een achteruitrijcamera behoort in het vervolg tot de standaarduitrusting.