AMSTERDAM - Ook bij Subaru lijkt de toekomst hybride. Dit is de Advanced Tourer Concept, die schittert op de Tokyo Motor Show, die begin december wordt gehouden.

In de studie is een verkleinde boxer gekoppeld aan een hybride module.

Subaru heeft zijn nieuwe conceptcar klaar voor de Tokyo Motor Show. De Advanced Tourer Concept is een stationwagen in het C-segment, die natuurlijk is voorzien van vierwielaandrijving en een boxermotor. Die krachtbron is nu wel voorzien van directe brandstofinjectie, iets wat de derde generatie boxer die onlangs is gepresenteerd voor de productiemodellen nog moeten ontberen.

Remenergie

Verder is gekozen voor een turbogeblazen 1,6-liter in plaats van een exemplaar met 2,0- of 2,5-liter. Een vermogen voor de motor wordt niet genoemd. De krachtbron wordt geholpen door een hybride-systeem, dat het mogelijk maakt korte afstanden louter elektrisch te rijden. De aandrijving geschiedt dan evengoed op alle vier de wielen. Verder kan het systeem remenergie regenereren. Verder wordt in deze auto gebruikgemaakt van een verder verfijnde CVT-automaat.

De concept heeft een lengte van 4,58 meter, is 1,84 meter breed en 1,43 meter hoog. De ontwerpers hebben geprobeerd de vormen van een stationwagen te mengen met die van een coupé. In het interieur valt het compleet glazen dak op en zijn er accenten uitgevoerd in hout en metaal. Op het dashboard zit een grote monitor dat kan worden gebruikt voor navigatie, televisie en internet.