AMSTERDAM - De Skoda Superb probeert een budget-limousine te zijn. Met het Laurin & Klement-pakket, nadert hij de topklasse weer wat dichter. Wel even 7.990 euro bijbetalen graag.

Sinds jaar en dag is het meest luxueuze uitrustingsniveau bij Skoda de Laurin & Klement – vernoemd naar de oprichters van het merk.

De Superb kan nu worden voorzien van zo’n pakket op de 200 pk sterke 2,0-liter TFSI, de 3,6-liter V6 4x4 en de 2,0-liter TDI met 170 pk. Een DSG-transmissie is altijd standaard. De auto wordt er wel 7.990 euro duurder van.

De kopers van het Laurin & Klement-pakket baden in de luxe van een Executive Brown lederen interieur, een lounge step voetenbankje met mattenset voor de achterpassagiers en voorstoelen met ventilatiefunctie en geperforeerde zitdelen.

Leder

Ook zaken als het stuur, de versnellingshandle en de handrem zijn in bruin leder uitgevoerd. Verder zijn er zaken als een navigatiesysteem met een 30 GB harddisk, een Bluetooth-carkit met stuurwielbediening, een aansluiting voor externe media, een tv-tuner, en een geluidssysteem met tien luidsprekers  en een digitale equalizer.

Uiterlijk herken je de dikste Superb aan zijn verchroomde grille, 18 inch wielen met twee kleuren, donker getinte achterruiten en L&K-badges. De hatchback heeft verder LED-achterlichten.

Tot slot zijn er een dubbele bodem in de bagageruimte met uittrekbare vloer, een speciale nettenset en een elektrisch te kopenen en sluiten achterklep. Een Skoda rijder is natuurlijk nergens zonder verwarmde ruitensproeiers – dus die zitten er ook op.