AMSTERDAM - Op de LA Auto Show kunnen we het nodige chique nieuws verwachten. Een van de eerste primeurs die je op deze site kunt verwelkomen, is de gefacelifte Passat CC.

Wie naar de foto's kijkt, valt meteen het gewijzigde front op. De onvermijdelijke dagrijverlichting is prominent aanwezig. Ook in de -eveneens geretoucheerde- achterlichten bevinden zich led-lampen.

Volkswagen breidt de standaarduitrusting van de Passat CC uit. Standaard hebben alle versies nu bi-xenon koplampen, vermoeidheidsdetectie en een RCD 310 Radio/CD-speler. Optioneel zijn er Lane Keeping Assist, Dynamic Light Assist, Easy Open voor de kofferklep, Park Assist 2.0 en verkeersbordendetectie.

Drie smaken

Er komen twee turbodiesels beschikbaar, beide een 2.0 TDI. De basisdiesel heeft 140 pk, de topdiesel heeft 170 pk tot z'n beschikking. Qua benzinemotoren zijn er drie smaken: 160 pk, 210 pk en de 3.6 V6 met 300 pk en 4Motion. Op alle motoren tot en met 210 pk is DSG een optie, de 3.6 V6 4Motion heeft standaard een DSG-bak.

In de vier jaar dat de Passat CC op de markt is, heeft Volkswagen wereldwijd in totaal 270.000 exemplaren weten te verkopen.

De gefacelifte variant is op 16 november voor het eerst in Los Angeles te bewonderen op de persdag van de plaatselijke autoshow. In januari komt de gefacelifte Passat CC bij de Duitse Volkswagen-dealers te staan, wij volgen niet lang daarna.