AMSTERDAM - Er zijn weliswaar maar 80 exemplaren van de SA Aperta, de open variant van de 599 GTB, maar dat heeft Novitec er niet van weerhouden om er een tuningpakket voor te ontwikkelen.

Grootste nieuws zijn twee superchargers die voor 888 pk zorgen.

Wie zijn Ferrari SA Aperta door Novitec onder handen laat nemen krijgt er een flinke dosis vermogen bij. Dankzij twee mechanische compressors krijgt de 6,0-liter V12 er 218 steigerende paarden bij en schopt het zodoende tot 888 pk, terwijl het koppel na de krachtkuur op 862 Nm komt.

Daarmee gaat de zeer exclusieve open 599 in 3,1 seconden naar de 100, terwijl de sprint naar de 200 in 9,1 seconden wordt voltooid. Wie durft kan een topsnelheid van meer dan 340 kilometer per uur halen.

Om te zorgen dat de boel heel blijft past Novitec ook het motormanagement en het in- en uitlaatspruitstuk aan. De superchargers krijgen bovendien een eigen oliecircuit dat voor de koeling en smering zorgt.

Vlinderklep

Het door Novitec Rosso zelf ontwikkelde roestvrijstalen uitlaatsysteem kan dankzij een vlinderklep al naar gelang de situatie zorgen voor een gedempt geluid of de volledige V12 furie.

Uiteraard moet er ook aan het uiterlijk het nodige worden gesleuteld. Zo is er een speciale GTO voorspoiler met bijpassende side skirts en achterzijde. Alle koolstofvezelonderdelen worden in matgrijs gespoten, wat volgens Novitec voor een race-uitstraling zorgt.

Lichtunits

Ook zijn er speciale zwartgekleurde lichtunits voor de achterzijde. De wielen zijn speciaal voor de 599 ontwikkeld en hebben een extreem laag gewicht, zo wegen de 21” voorwielen slechts 10,4 kilo. Achter zijn de wielen trouwens nog een maatje groter.

Dankzij een speciale sportverenset van Novitec komt de SA Aperta 25 millimeter dichterbij het asfalt te liggen. Optioneel is er een systeem beschikbaar dat de voorbumper met een druk op de knop 4 centimeter omhoog laat komen.