AMSTERDAM - Nee, je kunt de Ypsilon niet in zilverkleur bestellen, Silver is de naam van het nieuwe instapniveau voor Lancia’s kleinste.

Hij is verkrijgbaar vanaf €12.900 voor de versie met 1.2 benzinemotor. Daarnaast is er ook een Red & Black versie te bestellen.

In combinatie met de 1,2-liter viercilinder benzinemotor staat de Silver voor €12.900 in de prijslijst, waarmee het de goedkoopste Ypsilon is. Standaard heeft de Silver onder meer een start/stop-systeem, elektrisch bedienbare ramen en spiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening en vier airbags.

De Silver kan ook besteld worden met de 0,9-liter Twinair motor, daar vraagt de dealer €13.900 voor. Deze Twinair versie is wegenbelastingvrij en met 14% bijtelling te rijden.

Wil je iets meer luxe, maar niet gelijk naar een Gold toe, dan biedt het nieuwe Black & Red uitrustingsniveau uitkomst. Ten opzichte van de Silver voegt de Black & Red een speciaal Tessuto interieur in, hoe kan het ook anders, zwart en rood toe, evenals airco en een radio/cd/mp3-speler. De meerprijs van de Black & Red bedraagt €500. Beide versies zijn per direct te bestellen.