AMSTERDAM - Vooralsnog verkoopt de elektrische auto niet in overdonderend groten getale, maar bij Tesla hebben ze toch al 6.500 orders voor de Model S geschreven. Daarmee is de productie van de elektrische sedan voor 2012 nu al uitverkocht.

Elon Musk, de CEO van Tesla, meldt dat de 6.500 exemplaren van de Model S die het Californische bedrijf volgend jaar gaat produceren allemaal al een eigenaar hebben gevonden.

Daarbij tekent de baas van Tesla aan dat de meeste kopers voor het eerst bij de Tesla showroom naar binnen zijn gelopen. Van de kopers zijn er slechts 600 al in het bezit van een Tesla Roadster, met de Model S boort Tesla dus echt een nieuwe markt aan.

En dat is maar goed ook, want het jonge bedrijf heeft ambitieuze plannen voldoende, maar het eerste jaar waarin winst geboekt wordt, moet nog komen. Met het relatieve succes van de Model S lijkt de doelstelling om in 2013 zwarte cijfers te gaan schrijven echter binnen bereik.

De productie van de Model S vindt plaats in de Tesla fabriek in Fremont, Californië. Halverwege volgend jaar moeten de eerste exemplaren uitgeleverd gaan worden.