AMSTERDAM - Het D-segment is continu in beweging en automerken voelen zich daarom genoodzaakt om te vernieuwen. Ford is bijvoorbeeld hard aan het werk met de nieuwe Mondeo.

Ford kondigde in de aanloop naar de IAA in Frankfurt aan dat de Evos Concept het design van de toekomstige modellen zou beïnvloeden.

En het merk heeft woord gehouden: onder de camouflage zien we een front dat een duidelijke verwantschap vertoont met dat de Evos Concept. Kijk bijvoorbeeld maar naar de koplampen.

Turbomotoren

De nieuwe Mondeo krijgt louter turbomotoren onder de kap. Het gamma begint waarschijnlijk met een 1,6-liter viercilinder en het loopt door tot een tweeliter met een vermogen van 240 pk.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ford ook nog met een ST-versie komt, maar wie weet verrast Ford ons. Dat geldt ook voor de driecilinder Ecoboost, die wel te koop komt in de Fiesta en de Focus. De diesels komen waarschijnlijk weer uit een samenwerking met PSA.

We verwachten de nieuwe Ford Mondeo op z’n vroegst eind 2013, maar het kan ook 2014 worden. Net als de Fiesta en Focus komt de nieuweling wereldwijd op de markt.