AMSTERDAM - Wie graag een SUV met een Peugeot-logo op de neus wil, moet snel zijn. Per 1 december wordt de 4007 namelijk uit het leveringsprogramma gehaald. Ook ‘opvolger’ 4008 gaat niet in de Nederlandse showrooms verschijnen.

Vanaf 1 december 2011 is het afgelopen met de 4007 in Nederland. Navraag bij de importeur leert dat de vraag naar het model niet hoog genoeg is om hem te blijven voeren.

In de eerste 9 maanden van dit jaar werden er slechts 39 4007’s verkocht, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 74. Met de belastingwetgeving van volgend jaar in het achterhoofd zijn de vooruitzichten ook niet echt gunstig voor Peugeot’s variant op de Mitsubishi Outlander.

Vorige maand presenteerde Peugeot de 4008, een wat kleinere SUV op basis van de ASX. Er wijzigt echter niets in de plannen, dus ook met het verscheiden van de 4007 komt die niet naar ons land.

De reden daarvoor is simpel, Peugeot wil de 4008 in West-Europa alleen voeren met vierwielaandrijving en dieselmotor, terwijl de Nederlandse consument alleen over te halen is met voorwielaandrijving en een benzinemotor.