AMSTERDAM - Hyundai timmert hard aan de weg op motorengebied, kijk maar eens naar de direct ingespoten 1.6 GDI. Die komt er binnenkort ook met turbo, goed voor 204 pk. Er zit eveneens een nieuwe dieselmotor in de pijplijn, goed voor 150 pk.

De direct ingespoten 1.6 GDI motor is leverbaar in verschillende Hyundai modellen, waaronder de bijzondere Veloster. Die coupé gaat naar verwachting als één van de eerste ook de beschikking krijgen over de nieuwe 1.6 T-GDI, maar dat wilde Hyundai nog niet bevestigen.

Wel verklapt het merk dat de turbomotor 204 pk produceert en dat er 240 Nm koppel beschikbaar is tussen 1.750 en 6.000 toeren per minuut. Uiteraard is de motor voorzien van moderne techniek, waaronder dubbele continu variabele kleptiming.

Ook komt er een nieuwe diesel, die weliswaar wat minder indrukwekkend is qua vermogen, maar wel voldoet aan de Euro 6 uitstootnorm. De 2,0-grote viercilinder schopt het tot 150 pk en er is 383 Nm koppel voorhanden.

Deze motor zal voor Hyundai op de Europese markt erg belangrijk zijn, en zal dan ook naar verwachting als een olievlek over het modellengamma uitspreiden.