AMSTERDAM - De grote drie uit Duitsland zijn er helemaal klaar voor, het Deutsche Tourenwagen Masters-seizoen van 2012.

Op Hockenheim laten ze voor het eerst alledrie hun definitieve modellen aan het publiek zien. Het meest interessante punt is zonder twijfel de terugkeer van BMW, dat na jaren van afwezigheid eindelijk terugkeert in het Duitse tourwagenkampioenschap.

Het Beierse merk mengt zich zo in de strijd die de laatste jaren gestreden is tussen Audi en Mercedes-Benz. Zo moet de BMW M3 DTM (qua uiterlijk gebaseerd op de huidige 3-serie coupé voor de straat) het op gaan nemen tegen de Audi A5 DTM (die zijn looks aan de onlangs gefacelifte A5 dankt) en de Mercedes C-klasse Coupé AMG DTM.

De auto’s zijn technisch nagenoeg gelijk aan elkaar, dankzij het onderverdelen van de ontwikkeling bij de drie merken. Daarbij heeft men zich nadrukkelijk gericht op het verbeteren van de veiligheid van de auto’s en een kostenreductie van veertig procent.

De motoren zijn per auto wél afkomstig van de fabrikanten zelf, al ligt in elk van de drie een atmosferische V8. In april van komend jaar wordt de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen verreden, en wel op het circuit van Hockenheim.