AMSTERDAM - Infiniti is gesterkt door het behalen van het wereldkampioenschap F1 door Sebastian Vettel.

De FX die zijn naam draagt en werd getoond op de IAA in Frankfurt, zal in een kleine serie in productie gaan.

Infiniti-baas Andy Palmer vertelt in een interview in de Engelse media dat de FX Sebastian Vettel Edition in kleine serie in productie zal gaan. Die auto is enkele weken geleden op de IAA in Frankfurt getoond als concept car.

De showauto is ontwikkeld in samenwerking met de ingenieurs van het Red Bull F1-team en de wereldkampioen zelf. Volgens de opgave van Infiniti haalt de concept car 300 km/u.

Uithangbord

“De concept is vooral een uithangbord voor IPL. We willen ons er mee op gelijke hoogte zetten als AMG van Mercedes of M van BMW. Het is een mooie test voor ons merk om te kijken of we een dergelijke kleine serie kunnen bouwen.”

IPL staat voor Infiniti Performance Line. Dat is een serie met extra sportief aangeklede modellen. Die zijn in Europa niet te koop en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven.

“De interesse voor die modellen is te laag om op te wegen tegen de homologatiekosten van die auto’s,” aldus de woordvoerder van Infiniti in Nederland.

De supersnelle FX zal echter niet onder het IPL-label op de markt komen. “Vanzelfsprekend draagt die de naam van Sebastian Vettel,” aldus Andy Palmer. De woordvoerder van Infiniti Nederland bevestigt de komst van de super-FX, maar kan verder nog niets bevestigen over specificaties of productieaantallen.