AMSTERDAM - Ondanks dat Toyota de Avensis flink heeft vernieuwd, kun je lage bijtelling wel vergeten. Misschien maakt een gunstige vanafprijs wat goed.

Toyota heeft de eerste prijzen bekendgemaakt van de vernieuwde Avensis. De simpelste versie met de 1,8-liter benzinemotor in Comfort-uitvoering is er voor een prijs vanaf 24.990 euro. De Business is vervolgens 27.390 euro, de Dynamic Business voor 31.190 euro en de Executive Business is 35.990 euro.

Het grootste motorennieuws bij de nieuwe Avensis is de komst van een nieuw ontwikkelde 2,0-liter D-4D met een vermogen van 124 pk. Toyota meldt alvast dat de prijzen daarvan beginnen bij 25.590 euro. Hoewel de uitstoot van die krachtbron is verlaagd van 141 naar 119 gr/km, is dat net drie gram te weinig voor twintig procent bijtelling.

Bij het nieuwe model zijn zaken als dagrijverlichting, cruise control een een Bluetooth-aansluiting standaard. Het onderstel en de stuurinrichting zijn grondig aangepast en dat levert volgens Toyota een auto op die veel dynamischer en stijver aanvoelt.