AMSTERDAM - We hebben er even op moeten wachten, maar de tests met de nieuwe Mercedes SL zitten er bijna op. Nog voor het einde van het jaar kunnen we ‘m verwachten.

AutoWeek-bezoeker Hein Doff kwam bij een Duits tankstation deze Mercedes SL tegen. Hij was waarschijnlijk getuige van een van de laatste testritten van de nieuwe roadster.

Nu de storm rond de komst van de SLS weer een beetje is gaan liggen en BMW met de nieuwe 6-serie zijn aartsrivaal heeft neergezet, is het de beurt aan een nieuwe generatie SL.

We vermoeden dat we het debuut gaan beleven op de autoshow in Detroit, die in januari wordt gehouden. Dat is midden in de doelgroep, want in de VS is men gek op de SL.

huidige model

Het huidige model stamt al weer uit 2001 en dat betekent dat de auto er een levencyclus van tien jaar op heeft zitten. Omdat een dergelijk model in kleinere aantallen wordt geproduceerd, mag de levensduur wat langer zijn.

Bovendien is het geen toeval dat Mercedes juist kiest om in 2012 een nieuwe SL op de weg te zetten. Dan is het namelijk zestig jaar geleden dat het merk voor het eerst met een Sport Leicht in actie kwam op het ciruit.

Comfortabele toerauto

Het ziet er naar uit dat de nieuwe SL verder gaat, waar de oude ophield. Dat betekent dat we opnieuw te maken krijgen met een comfortabele toerauto. Als basismotor tippen we de nieuwe zescilinder en daarna is er natuurlijk de nieuwe V8.

De presentatie van de AMG-versie volgt als vanouds kort op de ‘burgerversies’. Die topper is natuurlijk voorzien van de nieuwe twinturbo V8 van de sportieve divisie van Mercedes-Benz.