AMSTERDAM - Ook Chevrolet sluit zich met de Aveo diesel aan bij de club van belastingvrije auto’s. Het zuinige dieseltje staat inmiddels in de prijslijst.

Chevrolet brengt de Aveo nu ook met een 95 pk sterke 1,3-liter diesel op de markt. Die heeft een uitstoot van 95 gr/km en dat betekent dat hij tot 1 juli 2012 profiteert van een belastingvrije status.

Met zijn emissie valt hij precies binnen de grens die wordt gesteld aan het fiscale voordeel. Komende zomer wordt die uitstoot voor diesels verlaagd tot 93 gr/km. Chevrolet heeft ook een diesel met 75 pk in huis, maar die wordt niet in Nederland geleverd omdat hij 97 gr/km uitstoot.

Trucs

Eén van de technische trucs die de auto aan zijn lage uitstoot helpt is een start/stop-systeem. Bovendien is er een zesversnellingsbak. Verder is de auto voorzien van elektronische stabiliteitsregeling en een Helling Start Assistent.

Uiteindelijk verbruikt deze Aveo 3,6 liter diesel per 100 km, kan hij in 11,7 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 174 km/u. Deze wegenbelastingvrije uitvoering is zowel als hatchback als sedan te koop voor bedragen vanaf 14.995 euro.