AMSTERDAM - Door de malaise bij General Motors durfde Chevrolet het niet aan om de ontwikkeling van een compleet nieuwe Corvette door te zetten. Inmiddels ziet het er weer wat zonniger uit bij GM en wordt er getest met de nieuwe sportwagen.

Toen General Motors in 2009 dikke staatssteun nodig had om te kunnen blijven bestaan, was de ontwikkeling van de Corvette C7 al in volle gang.

Dat soort pretprojecten zijn in zo’n geval het eerste waar de stekker uit wordt getrokken. Dus werd de levensduur van de uit 2004 stammende C6 nog maar met een paar jaar verlengd.

Inmiddels gaat het een stuk beter bij GM, de tijd dat het concern bekend stond als Government Motors, ligt al weer achter ons. Chevrolet kruipt uit zijn schulp en begint met het testen van het chassis van de C7. Zoals gebruikelijk wordt die nieuwe techniek getest op een oude carrosserie.

Verbruik

Bij de C7 wordt meer dat voorheen gelet op verbruik en uitstoot, want ook in Europa moet de sportwagen meer dan ooit gaan helpen het imago van de huis-tuin-en-keuken-Chevolets op te stuwen.

We hebben al geruchten gehoord over 4WD, een zescilinder met turbo’s, hybridemodules en een automaat met dubbele koppeling. Verder zouden ook de buitenmaten compacter worden.

Jacht

Met het spotten van dit prototype in de VS is de jacht op de Corvette begonnen. In de loop van 2013 moet hij, als modeljaar 2014 op de markt komen. Dan weten we dus zeker hoe de nieuwe Corvette in elkaar zit.

In elk geval zal de styling van de auto losjes zijn gebaseerd op de bijzondere Corvette die we enige jaren geleden in de Transformers-film zagen.