AMSTERDAM - De productielijnen van de nieuwe Porsche 911 zijn nog maar net gaan draaien of het is de beurt aan een helemaal nieuwe generatie Porsche Boxster.

Onze collega’s van het Engelse AutoExpress hebben de hand weten te leggen op de eerste foto’s van een ongecamoufleerde Porsche Boxster.

Hij ondergaat de zelfde evolutie als de 911. De oervormen blijven in stand – uiterlijk zijn het slechts details die het een andere auto maken.

Natuurlijk zijn alle carrosseriepanelen helemaal nieuw. Het levert een stuk stoerder profiel op en aan de achterkant vallen de nieuwe LED-lichten op, die om de hoek krullen. De rolbeugels op de achtersteven zijn voortaan groter en de voorruit ligt wat vlakker.

Verder herken je de nieuwe generatie aan zijn grotere spoorbreedte en langere wielbasis. De auto op de foto is een Boxster S. je herkent ‘m aan zijn 18 inch wielen en waarschijnlijk zijn ook de spatborden wat breder dan het standaard exemplaar.

Start/stop-systeem

Als de geruchten kloppen heeft de Boxster S opnieuw een 3,4-liter zescilinder boxer. Die is wat betreft zijn emissie helemaal aan de eisen van de tijd aangepast – onder meer met een start/stop-systeem.

De oude 2,9-liter zescilinder met 255 pk haalt het echter niet in het nieuwe model. De vervanger daarvoor wordt een viercilinder boxer met turbo, die goed is voor 270 pk en flink minder uitstoot. Verder verwachten we in deze auto een zeventraps PDK-transmissie.

De Engelsen verwachten dat, door de vroege vondst van deze foto’s de introductie van de nieuwe Boxster naar voren is geschoven van de Autosalon van Genève in maart naar de Detroit Motor Show in januari. De verkopen zouden starten in de lente van het volgende jaar.