AMSTERDAM - We meldden al eerder dat Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo interesse heeft in Saab. De geruchten daarover houden aan.

Het Zweedse Dagens Nyheter weet te melden dat Geely zich bij de bewindvoerder van Saab heeft gemeld als geïnteresseerde om het merk over te nemen.

''Geely is geïnteresseerd in het gehele bedrijf, dus met de productiefaciliteit en de ontwikkelingsafdeling,” aldus de krant. Geely is bekend als het bedrijf dat in 2010 Volvo kocht van Ford. Eerder waren er ook al berichten dat Geely een oogje had op Saab.

Bij Saab wordt de interesse van Geely afgedaan als pure speculatie. “Er zijn meer bedrijven die belangstelling hebben getoond. Wij doen alleen zaken met Youngman en Pang Da.”

Reorganisatie

In Trollhättan wordt hard gewerkt aan de reorganisatie van het bedrijf. Bovendien wordt op 14 of 15 oktober uitsluitsel verwacht van de NDRC, het Chinese overheidsorgaan dat de samenwerking van Pang Da en Youngman met Saab moet goedkeuren.

Saab wacht ook nog steeds op de 70 miljoen euro overbruggingskrediet die is beloofd door Youngman als voorschot op de definitieve investering.