AMSTERDAM - Volgens Chevrolet is de nieuwe Colorado de allerbeste pick-up die General Motors ooit heeft verkocht. Hij wordt beschikbaar met twee dieselmotoren en beleeft z’n werelddebuut in Thailand. Helaas komt de pick-up niet naar Nederland.

De Colorado is een zogenoemde mid-size pick-up, en volgens Chevrolet zelf kan deze auto alles wat je maar van hem verlangt.

Zo liggen de rij-eigenschappen volgens de Amerikanen op een onverwacht hoog niveau voor een pick-up.

Ook beloofd het merk dat de pick-up van alle mogelijke luxe voorzien kan worden en het interieur is daarbij voorzien van kwalitatief hoogstaande materialen, die uiteraard tegen een stootje kunnen. Aan de buitenkant heeft het merk z’n best gedaan om de Colorado een stoer uiterlijk mee te geven.

2,8-liter dieselaggregaat

Motorisch is er de keuze uit twee viercilinder turbodiesels. De kleinste is 2,5-liter groot en levert 150 pk en 350 Nm, gekoppeld aan handgeschakelde vijfversnellingsbak die de achterwielen aandrijft. Daarnaast is er een 180 pk sterk, 2,8-liter dieselaggregaat dat in combinatie met een handgeschakelde vijfbak 440 Nm levert, wie voor de zestraps automaat opteert heeft 470 Nm tot z’n beschikking.

Op de vraag of de Colorado ook in Nederland wordt gevoerd zegt een woordvoerder van Chevrolet Nederland “in principe niet”. Wel kan de liefhebber zich volgens de woordvoerder melden bij een Chevrolet dealer, er kan er op verzoek altijd wel één besteld worden. Wat de prijzen zijn is vooralsnog niet bekend.