AMSTERDAM - Meldden we eerder deze week al dat de populariteit van hybrides in de Verenigde Staten tanende is, ook in Nederland nemen de verkopen af. In september dit jaar werden er volgens A2SP fors minder hybrides verkocht dan in dezelfde maand in 2010.

Volgens cijfers van automotive informatieleverancier A2SP neemt het aantal verkochte hybride auto’s, ondanks een gestegen aanbod, de afgelopen jaren af.

In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 12.244 hybrides op kenteken gezet, terwijl er in dezelfde periode vorig jaar nog 13.632 auto’s met ambivalente aandrijving werden afgezet.

Dat is een daling van 10,2%, terwijl de automarkt als geheel over de eerste negen maanden juist met 15,2% groeide. De cijfers over september spreken helemaal boekdelen, afgelopen maand kromp het aantal verkochte hybrides met maar liefst 28,7%.

Dit ondanks het gestegen aantal hybrides, afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld de Lexus CT200h en Honda Jazz Hybrid mogen verwelkomen.

De bestverkochte hybride in september was de Toyota Auris Hybrid met 354 verkochte exemplaren, de Honda Jazz Hybrid nam met 257 exemplaren de tweede plek in en de Lexus CT200h staat met 172 verkopen op de derde plek.