AMSTERDAM - Geruchten gingen er al een tijdje, maar het is nu officieel dat er inderdaad een kleinere sportwagen van AMG komt, zo meldt Auto Express.

Hoewel de plannen nog jong zijn weet men al wel dat het een tweezitter wordt met een V8 voorin en uiteraard achterwielaandrijving.

Christoph Jung, de baas van de ontwikkelingsafdeling van AMG, legt uit hoe we de baby-SLS moeten zien.

“Er is ruimte voor een AMG model onder de SLS, gericht op de Porsche 911. Dit is een volgende stap voor AMG en we zijn aan het overwegen wat het juiste pakket is.”

V8

Hoewel alles dus nog mogelijk is, weet Jung al wel een paar details, zo is het al zeker dat het een tweezitter wordt, in verband met het gewicht, en voorin komt er een V8. “Het moet een V8 zijn. We hebben een erfgoed en dit is wat klanten verwachten.”

Voor de hand liggende kandidaat is dan een doorontwikkelde versie van de 5,5-liter V8 twinturbo die nu als een olievlek over het AMG-gamma uitspreidt.

Vermogen

Een vermogen van rond de 500 pk lijkt aannemelijk en ook de 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling zien we naar verwachting terug.

Daarmee wordt een 0-100 tijd van rond de 4 seconden en een topsnelheid van rond de 300 kilometer per uur mogelijk. Maar volgens Jung gaat het niet alleen om de sterkste zijn, “het totaalpakket moet goed klinken en goed rijden”.

Niet voor 2014

Prijzen moeten volgens de ontwikkelingschef beginnen bij €80.000, anders kan het model nooit winstgevend zijn. Een coupé is zeker, mogelijk komt daar nog een roadster bij.

Voor het zover is zijn we overigens wel wat jaartjes verder, voor 2014 hoeven we de kleine AMG in ieder geval niet te verwachten.