AMSTERDAM - Volkswagen wil de boot niet missen als de plug in-hybride doorbreekt. De Golf Twindrive is bijna klaar en het ziet er naar uit dat die ook een klein broertje krijgt.

“Als het doel is om in 2020 in Duitsland minimaal een miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben, zullen we de plug in-hybride daarbij nodig hebben.”

Dat meldt Volkswagen-baas Martin Winterkorn in het Duitse Auto Zeitung. Dat is het bewijs dat Volkswagen toekomst ziet in de plug in-hybride.

Dat de Volkswagen Golf in zo’n configuratie op de markt komt, is al bekend. Om de Toyota Yaris hybride de baas te zijn, wil Winterkorn ook van de Polo zo’n versie uitbrengen.

“Plug in-hybride is op korte termijn de beste manier om elektrisch te rijden,” vindt hij. Een SUV op basis van de Polo sluit Winterkorn voorlopig uit. “Als je zo’n auto brengt, moet die vierwielaandrijving hebben. Dat is in dit segment te duur.”

Nederland

Bij Volkswagen Nederland wordt nog altijd met smart gewacht op de Golf Twindrive, die onder de nieuwe belastingplannen nog in aanmerking komt voor een wegenbelastingvrije status.

Er is door de Nederlanders zelfs gevraagd om de komst van die auto te vervroegen om de concurrentie aan te kunnen met de Opel Ampera en Toyota Prius plug in.