AMSTERDAM - Ginetta kocht vorig jaar Farbioop op, een andere, kleine sportautofabrikant. Diens GTS vormt de basis voor Ginetta’s nieuwe vlaggenschip, de G60.

Hoewel de Farbio GTS met z’n bijna 1.500 kilo al niet echt een zwaargewicht was, kon er volgens Ginetta nog wel wat overtollig vet weg.

Het buizenframe werd volledig herzien, en overbodige componenten werden verwijderd. Dat betekent geen stuurbekrachtiging, geen elektronische rijhulpsystemen, en airco is natuurlijk helemaal uit den boze.

Snel

Het resultaat is een pure rijdersauto die 1.100 kg in de schaal legt. Bedenk daarbij dat de ongeblazen 3,7-liter V6 afkomstig uit de Ford Mustang, goed is voor 314 pk en je snapt dat dit een serieus snel apparaat is.

Het sprintje naar de 100 gaat in minder dan 4 seconden en de topsnelheid ligt volgens Ginetta “boven de 265 kilometer per uur”.

De kracht gaat via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen, een limited slip differentieel is standaard.

Exclusief

Het vlaggenschip blijft wel exclusief, er worden er maar vijftig van gebouwd. Als prijs geeft Ginetta 68.000 Pond op, maar als je hem naar Nederland zou willen halen ben je dankzij ons belastingsysteem nog wel wat meer kwijt. 

Ginetta is een kleine Engelse sportwagenfabrikant die lichtgewicht sportauto’s bouwt.